Deelnemer BOAZS

Sandra: Gina ik wil even iets met je delen ... 

Omdat ik vind dat ik dankzij jou het vol hou. Het is niet makkelijk, maar inmiddels is het mijn levensstijl geworden. Mijn doel om gezond en verantwoord te leven. 

 

Dit is het resultaat van ongeveer 5-6 maanden, het zou beter kunnen, maar zeker trots. Ik heb mee gedaan aan de BOAZS Belly pakket. Maar daarvoor heeft Gina mij online gecoacht. En vanuit daar ben ik verder gegaan met veel tips van Gina en BOAZS. 

 

Ja mijn spieren beginnen te komen en vet verdwijnt. Ik ben verslaafd geworden aan mijn lichaam. Zowel met de voeding en oefeningen. En nu nog steeds .. Gina, je bent mijn inspiratie, en samen met mijn doel ben ik zover gekomen. Ik sport veel zowel cardio en kracht. Groet Sandra

Deelnemer BOAZS

Janny: Even voorstellen, Janny, 53 jaar en sinds 3 jaar in de overgang. Althans sinds 2013 heb ik mijn menstruele cyclus bijgehouden omdat ik toen lichamelijk klachten kreeg. Pijnlijke gewrichten, iets dat ik herkende van mijn moeder. Die na de overgang flinke reumatische klachten had gehouden. Ze is er wel 82 mee geworden.

Maar mijn gewrichtsklachten waren wel een ‘trigger’ voor me.

 

Verder eigenlijk in die periode geen klachten zoals opvliegers, nachtelijk zweten. In 2013 uiteindelijk 16 weken niet meer gemenstrueerd. Maar een bezoek aan de osteopaat, vanwege een tenniselleboog, zorgde er voor dat ik 1 week na het bezoek weer ongesteld werd. (gelukkig dat ik wel door haar gewaarschuwd was). In 2014 weer ongesteld, cyclus eigenlijk weer als vanouds maar vanaf week 38 stopte de menstruatie weer. Tot 2015 ik in week 15 weer ongesteld werd. Maar ook in die tijd eigenlijk alleen gewrichtsklachten, die ik als onderdeel van mezelf (en met de geschiedenis van mijn moeder in mijn achterhoofd) beschouwde. De cyclus was toen week 15, week 19, toen pas week 31 en week 39. Waarbij de periode van week 31 10 dagen duurde. (meneer Kruidvat was blij met mij)

 

Intussen vanaf week 39 2015 niet meer ongesteld. Maar nu naast de gewrichtsklachten ook emotioneel onstabiel, dromen, slecht slapen (niet door slapen, dromen) en wat nog erger was zweten. De nachtelijke zweetbuien waren er dagelijks. In november kwamen daar de opvliegers bij. Bij eten van een mueslireep, bij het drinken van een wijntje, voelde ik de roodheid opkomen vanuit mijn tenen omhoog kruipend naar mijn kruin. Niet te verbergen voor collega’s, die me op zo’n moment ook niet herkenden.

Gewrichtsklachten namen toe; ik kon zelfs op sommige momenten mijn knopen van mijn blouse niet eens dichtkrijgen of iets snijden.

 

En met wie je dan al dit soort dingen bespreekt. Namelijk: in de dierenwinkel waar ik regelmatig kom hadden ze producten op basis van aloë vera, om honden en katten te detoxen. Maar ook te gebruiken door mensen. Al pratend over de hond, zijn gezondheid (hij is nl. ruim 11 jaar), mijn klachten, vertelde de eigenaresse dat zij goede ervaringen had met Gina van BOASZ. Ik moest maar eens kijken op Facebook. Zij had door de adviezen zelf aan gezondheid gewonnen en ook was de gezondheid van haar dochtertje verbeterd. Iets dat artsen niet voor elkaar hadden gekregen.

 

Vanuit de gedachte, alles is beter dan dit en niet geschoten is altijd mis, een afspraak gemaakt.

Op 29 december geweest voor de analyse. Die week de tijd genomen om de analyse te lezen en de basis boodschappen in huis te halen en op 4 januari 2016 gestart. Ik heb sinds die tijd veel jaloerse blikken gezien tijdens mijn lunch: zelf gemaakte salades volgens BOASZ. Terwijl de rest aan een boterham met kaas zat.

Maar wat nog belangrijker is: binnen 3 weken geen gewrichtsklachten meer, door slapen, niet meer dromen, niet meer de nachtelijke zweetbuien en geen opvliegers meer.

 

Dank Gina voor je adviezen. Ze hebben mij veel geholpen. En ik moet zeggen ze zijn eenvoudig inpasbaar in mijn leven. Terwijl ik toch wel gehecht was aan mijn cracker met kaas. Maar geitenkaas, schapenkaas zijn voor een paar keer in de week een goed alternatief. En twee keer per week schapenyoghurt is dan voor mij ook een traktatie.

 

En Gina wat jij altijd zegt klopt: voorbereiden is het halve werk. Dus in mijn vriezer liggen ook de zakjes voor de smoothies voor deze week al weer klaar, samen in 1 la met de doosjes fruit die ik mijn havermout of chiapudding gaan. Eigenlijk gezien mijn geschiedenis sinds 2013, had ik je eerder tegen moeten komen. Maar gelukkig kan ik nu die geschiedenis achter me laten.

 

Liefs Janny